”Vi hoppas att det vänder redan efter midsommar”

NYHETER

BK Häcken har en spännande och inspirerande historia, från kvartersgäng till allsvenskans höjder. Från starten 1940 med en sammansvetsad grupp ynglingar i 15-årsåldern omkring Kvilletorget på Hisingen har kamratskapet, sammanhållningen och den fina gemenskapen varit utmärkande för klubben.

Under matcherna på Rambergsvallens gröna matta finns alla generationer representerade, från veteranerna till de minsta i framtidens lag. Häcken har en väl genomtänkt organisation med ett imponerande antal ideella ledare.

Det är härligt att se hur man tar väl vara på egna lovande spelare och ger dem chansen i a-laget.

Häcken har alltid spelat juste och teknisk fotboll, har en enastående förmåga att ställa om blixtsnabbt från försvar till anfall och ger aldrig någonsin upp.

Det kan se hur mörkt ut som helst, men Häcken kommer alltid tillbaka, ofta på ett oväntat sätt. Just nu ligger ”Getingarna” långt ner i tabellen. Vi tror och hoppas, att det vänder redan under midsommarhelgen, som ligger framför oss. Starka insatser under höstsäsongen har under årens lopp glatt de trogna besökarna på Rambergsvallen, och därför blickar vi framåt med tillförsikt. Häckens styrka att alltid ta nya tag får vi ta med oss in i våra liv och i vardagen.

Det är så lätt att ge upp, när de egna problemen och svårigheterna hopar sig och det mesta verkar dystert. ”Ju djupare mörkret är, desto underbarare blir soluppgången när den kommer." Detta gäller både Häcken och oss själva. Av bland annat den anledningen är Häcken det lag som står mitt hjärta närmast.

Alf Österström (Häckensupporter)