Två personer dog i bilolyckor

– flera skadades i helgtrafiken

NYHETER

En kvinna 30-årsåldern omkom och en man skadades när de körde av riksväg 31 i Rogberga, söder om Jönköping, natten mot midsommarafton.

En man i 30-årsåldern dödades vid en singelolycka norr om Pajala i Norrbotten vid sextiden i går morse. Mannen körde av vägen i en kurva.

I Karlskoga krockade en påverkad man på midsommarafton med den polisbil som försökte stoppa honom. Mannen försökte fly till fots men blev upphunnen och greps under våldsamt motstånd.

Två 17-åriga pojkar körde av vägen vid Lädarve utanför Eksta på södra Gotland på midsommarafton. En av dem skadades mycket allvarligt. Föraren misstänks för rattfylla.

I Skurup i Skåne kom en misstänkt rattfull förare under midsommarnatten över på fel sida av vägen och krockade med en bil i vilken fem personer färdades. Alla sex fördes till sjukhus.

I Lund körde under midsommarnatten en rattfyllerist in i en husvägg i hög fart. Väggen blev så demolerad att en pensionär måste lämna sin lägenhet.

Nio dödas – i genomsnitt

Förra midsommaren dödades fem personer under hela helgen från torsdag till och med söndag. Medeltalet i antalet trafikdöda under midsommarhelgerna 1985 till 2000 är nio personer. Värsta helgen var 1992 då 24 personer dödades.