Praktikant försvunnen - kongressman i polisförhör

Chandra Levy, 24, spårlöst försvunnen sedan två månader

NYHETER

NEW YORK

Chandra Levy, 24, var praktikant precis som Monica Lewinsky. Och precis som Monica var hon god vän med en betydligt äldre politiker. Tills hon försvann spårlöst för snart två månader sedan.

Nu förhörs kongressmannen Gary Condit.

Blandningen av sex och politik väcker minnen av Lewinskyskandalen med den extra kryddan att det kan finnas ett brott dolt i Chandra Levys försvinnande.

Kopplingarna blev tydliga i går när det blev känt att Chandras föräldrar anlitat Bill Martin - samma advokat som representerade Monica Lewinskys mamma.

Chandra Levy försvann den 30 april i år. Hon sågs senast på ett gym i Washington. Dagen efter skulle hon resa till Kalifornien för att ta sin universitetsexamen.

Condit gift och har två barn

Hon var praktikant på USA:s kriminalvårdsstyrelse och besökte ofta demokraten Gary Condits kontor i Washington som representerande henne som kongressman. Dessutom praktiserade en av hennes vänner på hans kontor.

En nära släkting till Chandra säger till Washington Post att hon hade en "hemlig" pojkvän bland stadens politiker och att hon sovit över i Condits lägenhet.

Condit är 53 år, gift och har två vuxna barn.

I pressmeddelanden erkänner Condit att han var god vän med Chandra, men förnekar att de skulle haft ett kärleksförhållande.

Hennes föräldrar hävdar att Chandras telefonräkning visar att hon upprepade gånger ringt Condits personsökare strax innan hon försvann.

I Chandras lägenhet i Washington hittade polisen hennes kreditkort och färdigpackade bagage.

Condit ska förhöras av polisen.

Wolfgang Hansson

ARTIKELN HANDLAR OM