Pinkande prins fick på pungen

Prinsessan Carolines make i ny skandal

NYHETER

Monaco-prinsessan Carolines make prins Ernst August av Hannover dömdes idag till fyra miljoner kronor i skadestånd.

Han hotade en kvinnlig tidningschef efter att bilder av den pinkande prinsen publicerats i tidningen.

Foto: AP

Domen föll i en tysk domstol. Prinsen hade hotat redaktören med våld och sexuella övergrepp efter att hennes tidning, tyska Bild-Zeitung, publicerat bilder av prinsen då han urinerade offentligt vid världsutställningen i Hannover i fjol.

Det var väggen till turkiska paviljongen som agerade måltavla då prins Ernst August kände naturen kalla. Han brydde sig aldrig om att uppsöka toalett utan knäppte helt sonika upp byxorna och lättade på trycket i full frihet.

Ögonblicket fångades av en fotograf och bilderna publicerades i den tyska tidningen Bild-Zeitung.

Prinsen, som tidigare fått öknamnet Prins Prygel efter att flera gånger ha spöat upp närgångna journalister, fick ett nytt namn: Prins Piss.

När prinsen fick reda på vad tidningen tryckt ringde han upp den ansvariga redaktören och skällde ut henne grundligt, inklusive hotade med fysiskt och sexuellt våld.

Men samtalet bandades och blev bevismaterial vid den rättegång där domstolen nu gett prinsen bakläxa och böter.

Lång stamtavla och kort stubin

Ernst August är annars känd för att vara prinsen med den mycket långa stamtavlan men väldigt korta stubinen.

Han är visserligen överhuvud för det äldsta kungahuset i Tyskland och var redan i slutet av 70-talet furstinnan Graces favorit som make till dottern Caroline - som då valde fransmannen Philippe Junot i stället.

Men den blåblodige prinsen är alltså i dubbel bemärkelse inte rumsren.

Han var det inte innan dagens dom heller.

Prinsen har tidigare dömts till fem miljoner kronor i skadestånd efter att ha misshandlat ägaren till ett diskotek i Kenya.

Han har också tvingats betala mer än tre miljoner till en kvinnlig fotograf som sparkades illa på ena låret. Vid ett annat tillfälle spöade han upp en närgången paparazzi med ett paraply.

Även polisen har fått sin släng av sleven. För två år sedan skrek prinsen "rövhål" sju gånger till en uniformerad polisman i Österrike.

Prins Ernst August av Hannover är prinsessan Carolines tredje make. Efter ett två år långt äktenskap med Junot gifte hon sig med Stefano Casiraghi, som gjorde henne till änka då han omkom i en våldsam krasch under en båttävling 1990.

Caroline Olsson