Hon kan bli SVT:s nya chef

NYHETER

I morgon kan Sveriges Television få en ny vd.

Hetast i rykteskarusellen inför det extrainsatta styrelsemötet är Christina Jutterström, 61, före detta chefredaktör på Expressen och Dagens Nyheter.

Hon uppges vara styrelseordförande Allan Larssons personliga favorit till posten.

Foto: Mats Strand
Christina Jutterström

Själv säger han som väntat ingenting före mötet.

- Jag är inte beredd att göra några kommentarer förrän styrelsen har haft tillfälle att diskutera resultatet av det nu pågående rekryteringsarbetet, säger Allan Larsson till Aftonbladet.

Personalen vill ha en publicist

Christina Jutterström har till nyligen arbetat som konsult åt SVT för att arbeta fram ett arbetssätt för den nya ledningen. Styrelsen har gått på hennes linje i rekryteringsarbetet.

Enligt branschtidningen Resumé är Allan Larsson så nöjd med hennes arbete att han gärna skulle se henne som Sveriges Televisions nya vd, en tjänst hon alltså själv varit med och utformat. Det skulle göra honom populär bland de anställda på SVT. De skriker efter en erfaren publicist efter misslyckandet med Maria Curman.

- Jag tror det kan vara positivt med Jutterström. Ingenting kan vara sämre än Curman. Och det är nog lättare att enas om en chef i dag. Allt man vill ha är någon som fungerar på posten, en publicist som kan public service, säger en anställd till Aftonbladet.

"Det kan utses en ny vd på onsdag"

Styrelsemötets formella dagordning toppas av en redovisning av arbetet med att rekrytera en ny vd. Men enligt uppgift väntas Allan Larsson även presentera sina kandidater till vd-stolen.

- Det kan komma att utses en ny vd nu på onsdag. Men jag kan inte kommentera den uppgiften och jag vet inte om det kommer något beslut, säger Jan-Olof Gurinder, informationschef vid SVT.

Markus Lutteman, Caroline Olsson