Två skadade i broras i Stockholm

NYHETER

En gångbro över Sickla kanal, söder om Stockholm, rasade strax efter klockan 12.00 i dag. Två personer uppges ha skadats efter att ha ramlat ner i vattnet.

De har förts till sjukhus med frakturer.

- De hade supertur. Det kunde ha blivit mycket värre, säger Anders Cederholm vid Norrmalmspolisen.

Gångbron löper över Hammarby fabriksväg över Sickla kanal i södra Stockholm. Enligt uppgift till aftonbladet.se inträffade broraset i samband med att bron skulle rivas. De två personer som rasat ner i vattnet är byggnadsarbetare som befann uppe på bron då den rasade samman. De fick akut vård på plats innan de fördes med ambulans till sjukhus. skadorna handlar om frakturer. Efter undersökning på Södersjukhuset konstaterades att de båda männen var lindrigt skadade

Räddningstjänst och polis var snabbt på plats för att bedömma läget och ta hand om de skadade. Olyckan larmades ut som ett katastroflarm. Därför sparades inte på krafterna.

- Vi har dykare, båtar, helikopter och polis på plats. I nuläget kan vi inte säga varför bron har rasat, säger Kenneth Starkenberg, stationsbefäl vid Citypolisen i Stockholm.

Även personal från Yrkesinspektionen är på plats för att undersöka olyckan.

Skanska står för arbetena på den del av Södra länken där bron rasade. Skanskas projektchef Peter Kembe hade ingen förklaring till vad som gått snett.

– Exakt varför det hände vet vi inte. Vi har startat en egen utredning och yrkesinspektionen har kontaktats, säger Kembe till TT.

Claes Thunblad, Caroline Olsson