”Klubbkänslan räcker ofta inte längre än egenintresset”

NYHETER

Begreppet klubbkänsla är för en äkta supporter något självklart. Det handlar om starka känslor för klubben, vissa går så långt att de kallar det för kärlek.

För många spelare är däremot fotbollen i dag ett yrke som vilket som helst. Spelarna säljer sitt kunnande och sin kropp mot betalning. Som supporter är det förstås svårt att förstå att klubbkänslan (själen) ofta inte räcker längre än egenintresset.

På söndag kommer förre Elfsborgsspelaren Christer Mattiasson till Borås för att möta Elfsborg med sin klubb Djurgården (förutsatt att han inte hunnit byta klubb ännu en gång innan dess).

Inför säsongen blev Christer erbjuden ett bra fyraårskontrakt med Elfsborg. Christer, som nu spelar i sin tredje klubb på ett halvår, prioriterade dock några extra kronor i månaden i en annan klubb framför känslan av att spela i Elfsborg igen.

Beslutet måste vi naturligtvis respektera, även om det känns trist. Själv skulle jag göra vad som helst för att få göra en träning med Elfsborg!

Anders Svensson sade i onsdags att Elfsborg är den enda klubben han kan tänka sig att spela för när han återvänder till Sverige efter proffsäventyret, förutsatt att Elfsborg vill ha honom. När man hör det blir man som supporter förstås väldigt glad!

Förhoppningsvis känner fler spelare i laget lika starkt för Elfsborg som Anders gör. Drömmen är givetvis att varje spelare i Elfsborg har lika mycket klubbkänsla som vi supportrar!

Slutligen vill jag påminna om att Borås kommun i morgon kommer att uppvakta Elfsborg med anledning av segern i Svenska Cupen. Kom till Stora torget kl. 19.30 och hylla våra hjältar!

Anders Täreby, Elfsborgssupporter