”Kvastarna laddar för fest”

NYHETER

Jag vet inget om något av lagen, men föredrar nog ändå irländarna. Detta av tre orsaker.

För det första har jag aldrig haft så mycket till övers för öststatslag. Bollklubben har mött ett antal sådana i europeiska cuper och det har oftast slutat illa.

Lagen från det forna östblocket spelar hårt, på gränsen till ojuste. Spelarna har också en ful ovana att lägga sig när de kommer i närheten av straffområdet.

För det andra reser jag gärna till Irland. Jag har aldrig tidigare besökt den gröna ön, men jag har hört att supportrarna ska vara trevliga prickar. Den irländska ölen ska också vara en höjdare, sägs det.

För det tredje tror jag att Bohemian FC blir en lätt match för Halmstad. Fotbollen på Irland har stått stilla i flera år, spelet handlar mycket om tjångbollar och påminner om det som spelades i de engelska ligorna för flera år sedan.

Trots att Bohemian är irländska mästare, borde HBK:s tekniska och snabba spel med press högt upp i banan, ge ett stort spelövertag och en relativt behaglig resa till tredje omgången.

Estland, då? Att möta Levadia Maardu innebär att resan inte blir så lång. En annan fördel är att allt är billigare på andra sidan Östersjön. Prismässigt slår den estniska ölen säkert den irländska med hästlängder.

Kvastarna laddar för fest i Champions League!

Peo Ludqvist