"Victoria har skrivit till mig"

NYHETER

Wyclef Jean är i Sverige igen. Senast han var här spelade han för kronprinsessan Victoria på Café Opera. Nu har hon skrivit till honom och tackat.

- Jag fick ett brev av henne efter konserten, säger Wyclef.

Foto: SOFIA EKSTRÖM/KAI REHN
Ett tackbrev från kronprinsessan Victoria slår det mesta, tycker Wyclef Jean som spelade för henne i februari.

Den 8 februari i år gav Wyclef Jean en exklusiv konsert för 800 vip-gäster på Café Opera i Stockholm. I publiken fanns bland andra kronprinsessan Victoria. Han tog tillfället i akt att improvisera en sång åt henne och sjöng "If I could marry a princess, I would marry Victoria". Kort därefter fick han ett brev från prinsessan där hon tackade honom personligen.

- Hon skrev "tack för en fantastisk konsert". Jag har inte svarat henne än, men jag tänkte göra det under min konsert på Globen, säger Wyclef.

Många svenska beundrarinnor

Det är tredje gången Wyclef är i Sverige på mindre än ett år. Han pratar ofta om hur mycket han gillar Sverige, och får man tro honom själv är Victoria inte hans enda kvinnliga beundrare här.

- Jag har hundra flickvänner i Sverige. Och jag ska få 50 svenska barn! Jag skulle vilja ha en lägenhet full av vackra svenska tjejer i den här fantastiska staden.

I kväll uppträder Wyclef i Stockholm.

- Det är första gången en svart man spelar på Globen. Det kommer att bli en väldigt energisk, spontan och inspirerande konsert. Det ska kännas som att du är på en konstant fest. Jag kommer att göra gamla Fugees-låtar, en massa covers och låtar från båda mina album. Vad som helst som får igång festen.

Senast du var här uppträdde du i fyra timmar. Blir det lika länge nu?

- Jag kommer att spela tills någon släpar mig av scenen!

Martin Gelin