Här ligger vapnen

NYHETER

Jackie Arklöv dumpade vapnen från polismorden söder om Boxholm, strax nordväst om Malexander.

Där kommer de att få ligga ett tag till. Polisen kommer att tala med Arklöv på nytt innan de börjar leta.

Foto: KAI REHN
Här i Boxholm dumpade Arklöv mordvapnen.

- Vi har inte fått en tillräckligt detaljerad beskrivning av området av Arklöv. Förhoppningen är att vi kan få till ett nytt samtal med honom, där han kan beskriva platsen mer detaljerat, säger Thommy Håkansson, chef för länskriminalen i Östergötland och ansvarig för ärendet.

Riksåklagaren väntas i slutet av veckan besluta om förundersökningen om Malexandermorden ska tas upp igen.

Polisen är inte förhindrad att tala med Arklöv eller att leta efter vapnen innan beslutet har fattats. Thommy Håkansson väljer ändå att avvakta och säger att sökningarna kan komma i gång under juli efter att på nytt hört Arklöv.

Genomsöktes efter morden

Det område han pekat ut sträcker sig en och en halv mil söder om Boxholm, enligt Håkansson. Området söktes igenom med hundar och dykare efter morden för två år sedan, men utan resultat.

Att ta med Arklöv till platsen kommer förmodligen inte att bli aktuellt på grund av risk för flykt eller fritagningsförsök. I stället kommer han att få peka ut platsen på en detaljerad karta.

Benniet Henricson, som förhörde Arklöv då erkännandet kom, anser att vapnen kan innehålla viktig information.

- Vi kan bland annat hitta fingeravtryck och se vilket av tjänstevapnen som avfyrades på platsen eller om båda avfyrades, säger Benniet Henricson.

Vapnen från Malexander

Tobias Brandel

ARTIKELN HANDLAR OM