Krokodil jagas av tysk polis

NYHETER

BERLIN

Tysk polis har satt in helikoptrar i jakten på en krokodil som - om den existerar - utgör en fara för badturister och annat folk på Rhen.

Experter anser att djuret inte kan vara där.

Men vittnen är övertygade om att krokodilen Lorelei verkligen simmar omkring i floden.

Foto: AP
Lurar i Rhen Flera vittnen säger att de sett en krokodil simma omkring i floden Rhen. Polisen spanar nu med helikopter efter den malplacerade reptilen.

Lorelei, som reptilen igår döptes till observerades första gången i Speyer förra torsdagen. De som slog larm blev då utskrattade.

Men i måndags morse meddelade en sjökapten via radio till polisen att han också sett en 1,5 meter lång krokodil som simmade i Rhen och kröp iland på en liten ö vid Eltville.

20 man skickades ut

Kort efteråt ringde en lätt hysterisk kvinna och berättade även hon om en observation.

Det var inte annat för ordningsmakten än att rycka ut.

Omkring 20 man sändes ut och en helikopter svepte över området i många timmar.

Fram till igår kväll hade jakten inte gett något resultat.

- Det finns ingen orsak till att tvivla på de två vittnena. Men om de har sett samma djur som upptäcktes i förra veckan, står vi inför ett snabbsimmande exemplar, säger en polistalesman.

- Då har den tillryggalagt 120 kilometer i strid ström på fem dagar.

För fyra år sedan jagades en alligator, kallad Sammy, i flera veckor i Tyskland innan den kunde fångas in och skickas till zoo.

Även om experterna tvivlar är de också eniga om att Rhen kan bjuda på helt perfekta förhållanden för en krokodil - som kan vara en illegal invandrare eller rymling från ett privat hem.

Asbjörn Svarstad