Pappa häktad misstänkt för dråp på baby

NYHETER

En 25-årig man i Göteborg häktades idag misstänkt för dråp på sin egen son.

Pojken blev två månadader gammal.

- Utlåtandet har ett innehåll som får även garvade poliser att må illa, säger Ronald Bagge, chef för länskriminalens utredningsrotel till Göteborgs-Posten.

Det var natten till söndag den 17 juni som de två föräldrarna själva larmade ambulansen till familjens lägenhet i Göteborg.

När ambulanspersonalen kom fram hittade man en död baby.

Först misstänktes att pojken dött av så kallad plötslig spädbarnsdöd. Men rättsläkaren som undersökte barnet hittade svåra skador som orsakats av kraftigt våld. Enligt TT hade spädbarnet bland annat revbensbrott och allvarliga skador på levern, förmodligen orsakade av hårda slag, vilket är den angivna dödsorsaken i utlåtandet.

I går anhölls pojkens föräldrar och i dag beslutade tingsrätten i Göteborg att den 25-årige pappan skulle häktas på sannolika skäl misstänkt för dråp. Till en början var båda föräldrar misstänkta i lika hög grad, men chefsåklagare Lars Westin drog tillbaka häktningsframställan mot mamman.

- I samband med förhör gjorde mannen medgivanden om att han utsatt barnet för våld. När han stod fast vid de uppgifterna under häktningsförhandlingen släppte chefsåklagaren kvinnan på fri fot, säger Ronald Bagge till Göteborgs-Posten.

Caroline Olsson, Daniel Persson