”Vårt klubbmärke saknar motsvarighet - ett mästerverk”

NYHETER

Skönt. Underbart. AIK visade att man kan. En första halvlek (mot Örgryte) som garanterat till och med fick den störste pessimisten att våga drömma om guld.

Att det inte höll hela vägen förstörde delvis festen, men det är glömt och förlåtet. Det vi ska ta med oss är det underbara flyt som fanns under hela första halvlek, individuella kanoninsatser och allt annat det positiva som finns att minnas från i onsdags.

AIK är en klubb med stolthet. Med lag av hög klass. Ett färgval som kan få vem som helst att känna den inbäddade äran.

Det faller därför naturligt att denna idag stora samling människor som tillsammans är Allmänna idrottsklubben har ett av världens absolut vackraste klubbmärken. Med en borg som symboliserar tradition. En sol som indikerar framgång. Och ett gult bälte över den mörkblånyanserade skölden som visar stor styrka.

Enligt min mening är detta ett mästerverk. Ett märke helt utan motsvarighet i vårt land. Vi alla som aktivt följer AIK:s olika idrottslag är AIK-are. Vi är representanter för det som AIK står för.

Spelarna på gräset, isen, golvet (!) är även dom representanter för AIK. Alla ska konkurrera. Konstruktiv konkurrens ska råda i alla AIK:s A-lag. Ingen ska känna sig säker på sin plats i laget.

Alla ska behöva träna hårt. På så sätt kan vi nå det vi vill – till framgång. Just nu är det fotbollen som alla tänker på. För ett par veckor sedan talades det enligt mig helt felaktigt om kris, idag ser vi glimtar av något som betecknas som framgång.

Vad ser vi nästa vecka? En svag guldnyans kanske

?

Jonathan Hällgren (Allmänna Supporterklubben)