”Bortamatchen ingen får missa”

NYHETER

1 000-manna invasionen är nära! När ni läser detta är redan flera hundra djurgårdare på plats i Borås för att testa stadens uteliv och värma upp inför söndagens match mellan Elfsborg och Djurgårdens IF.

Begreppet 1 000-manna invasion, som kommer bli en återkommande tradition, startade förra säsongen då vi valde ut en attraktiv bortamatch som vi pushade lite extra för. Då gick turen till Kalmar och trots att vi låg i ettan gjorde cirka 1 500 djurgårdare resan. Vår sektion på läktaren blev till ett mäktigt blåblått hav av sällan skådat slag på en bortaplan. Nu ligger vi i allsvenskan och Djurgår’n är för tillfället kanske Sveriges formstarkaste lag. Senast fick serieledande Göteborg bita i gräset inför ett fullsatt och kokande Stockholms Stadion. Bra väder, fantastisk stämning och seger med 3–1.

Det är verkligen härligt att vara djurgårdare just nu, vilket borde få en del nya ansikten att dyka upp i Borås. Vi räknar med minst 1 500 på plats vid matchstart. I Borås har vi abonnerat puben McEwans som öppnar 11.00. Där kommer Djurgår’ns husband, Coca Carola, göra två framträdanden. Konserten kommer även att spelas in till en CD som sedan kommer tryckas i 333 ex och säljas på kommande hemmamatch.

1 000-manna invasionen är den bortamatch som ingen djurgårdare bör missa. Det är garanterat, eventuellt med undantag för Norrköping, den bortaresa som kommer dra mest folk under säsongen.

Ni som bara ser en, två bortamatcher per år bör absolut åka på denna fajt och uppleva den fest som det blir varje år när en stad för en helg fylls med festande blåränder.

Bilder från förra årets 1 000-manna invasion finns för beskådning på vår hemsida www.jarnkaminerna.nu.

Tag med polarna eller familjen och åk med på årets bortaresa, vi syns i Borås!

Mats Lindkvist

ARTIKELN HANDLAR OM