”För oss är det självklart att hylla Rehn”

NYHETER

Stefan Rehn hyllades – och det med rätta – av tillresta änglar på Stockholms Stadion i måndags. Många djurgårdare förvånades över tilltaget, men för oss är det helt naturligt att visa uppskattning för en underbar lirare som skänkt så mycket glädje till oss under åren han bar en blåvit tröja.

Lilla vargen, som han kallades, var under de gyllene åren på 90-talet den starkast glänsande mittfältaren, trots konkurrens av Mild, Blomqvist och Alexandersson. Kombinationen Rehn och Mild var oöverträffad, och kommer så att förbli i svensk klubbfotboll i många år framåt.

Det är roligt när massmedia uppmärksammar sådant här.

Det är väldigt lätt att skriva om hur hemska göteborgarna var när Gary Sundgren buades ut på Ullevi (att sedan Thomas Ravelli häcklades av Råsundapubliken under alla landskamper är höljt i glömskans dimmor), därför är det trevligt att alla får se den sportsliga sidan av Göteborg.

Stefan Rehn gjorde en del oförglömliga matcher, och är en av de få som behärskade konsten att slå in indirekta frisparkar innanför straffområdet. Jag minns när han vräkte in en sådan mot Trelleborg – rätt upp i krysset. Domaren blåser om den, på grund av något. Pang! Upp i andra hörnet med den.

Stefan Rehn är ett namn som Göteborgspubliken aldrig glömmer. Han gav oss fem, sex år av glimrande insatser och för det kommer han alltid att hyllas och minnas.

Östra ståplats kommer att jubla bifall mot honom den 31 juli, var så säkra. Sen får han gärna åka hem utan poäng, dock.

Andreas Johansson , Kassör Anglarna