”Allsvenskan ska avgöras på planen inte i styrelserummet”

NYHETER

Klubbdirektör Olofsson hoppar av efter 30 års arbete i Giffarna, A-laget ligger under kvalstrecket för första gången sedan vi gick upp i allsvenskan och i kassaskrinet är det tomt.

När Hasse Bergh skadade sig i början på veckan trodde jag att det skulle vara slutet på motgångarna men då skriver Pelle Nilsson kontrakt med AIK mitt under säsongen.

Att sälja spelare mitt under säsong är något jag har svårt att förlika mig med.

Allsvenskan ska avgöras på planen inte i styrelserummen, särskilt i ett lågbudgetlag som Giffarna där en stor del av lönen betalas ut i bonus om man klarar sig kvar i allsvenskan.

Nu skrev Pelle på själv enligt dom regler som gör att klubbar får förhandla med spelare när dom har 6 månader kvar på kontraktet och det känns inte ett dugg bättre.

Ett miljonbelopp borde det trots allt bli till Giffarna, men inte dom pengar som jag hade hoppats på eller tycker Pelle är värd nu när han lämnar oss.

Nu spelar han kvar säsongen ut i Giffarna, en märklig situation minst sagt.

Någon fara för att Pelle inte skulle ge sitt yttersta i matcherna även i fortsättningen tror inte jag det är, det är en alldeles för bra och seriös idrottskille för det.

Men vad kommer man att som supporter att känna när vi möter AIK borta? Det kan inte jag svara på, det blir en ny och ovan situation som jag aldrig upplevt så det får man se.

En försäljning hade faktiskt känts bättre i nuläget, nu när vi tar nya tag och bollen äntligen kommer att rulla vår väg.

Mattias Byström , Ordförande Patronerna

ARTIKELN HANDLAR OM