”Något måste göras – innan det är för sent”

NYHETER

Situationen för IFK Norrköping känns rätt ansträngande just nu.

Vinsten på hemmaplan uteblir, spelare som inte kan få bollen i mål, klacken minskar, övrig publik minskar, klagomål på klacken och så vidare, och så vidare.

En vild diskussion pågår just nu i gästböcker, i tidningar med mera om att laget måste förstärkas, men frågan är bara med vad, och med vilka pengar. Frågan är vad som ska prioriteras, var det verkligen så viktigt med nya stolar på parken, och var det verkligen så bråttom att bygga om kanslihuset. För vad ska vi med en ny ombyggd arena med plats för tjugo tusen personer till när/om vi spelar i division ett?

I och för sig trodde man ju stenhårt på materialet som fanns, och varför skulle man inte göra det? Försäsongen dominerades ju totalt av IFK. Ingen hade väl i sina vildaste kunnat drömma om att det skulle se ut som det gör nu efter elva omgångar. Men nu ser det ut som det gör, och det behövs lite nytt blod i laget. Det man ska akta sig för är att ta hit spelare i all hast utan att ha bra underlag, minns Peter Fyhr och George Parris.

Om det nu finns pengar, eller om man kan få fram pengar tycker jag att man ska satsa på någon etablerad spelare.

Vi kan inte ta hit en massa ”lovande” spelare i all oändlighet, även om det så klart också är viktigt. Även om det nu gick bra för Malmö FF i superettan så kan vi inte räkna med att det ska gå lika bra för IFK.

Nä, något måste göras innan det är för sent.

En kort påminnelse bara. Skynda er till Norra Cigarr på Kungsgatan och anmäl er till Peking Fanz 10 000-kronors cup. Max trettio lag får deltaga och i dagsläget är ett tjugotal lag anmälda.

Henrik Asplund , Peking Fanz-medlem