Vem vinner i år? Tja… vem bryr sig?

NYHETER

För åttonde gången arrangerar MFF Support supportrarnas egen fotbollsturnering, MFF Support cup. På det för ändamålet utsökta Limhamnsfältet i Malmö utspelas helgen 7–8 juli ett sällsamt skådespel. Mellan grus- och dammröken, svett- och öldoften, grilloset, svordomarna, glädjeyttringarna, hejaramsorna och stolpträffarna sker något som, med mycket god vilja, kan kallas fotboll. Supportrar till lag från Sverige, Danmark, Norge, Skottland och Italien träffas för att göra upp om den åtråvärda titeln som segrare i MFF Support cup. Tidigare år har skådat vinnare såsom Juventus, Leguanerna (Panos Ljungskile SK) och Black & White (Landskrona BoIS). Vem vinner i år? Tja...vem bryr sig. Bara att få vara där räcker gott för mig!

Turneringen är MFF Supports flaggskepp. Den representerar allt det vi lägger ner så mycket tid på: glädje, gemenskap, samt en obotlig tro på det egna lagets förmåga att göra det omöjliga. Massmedia kan ha en tendens att fokusera alltför mycket på det tråkiga kring fotbollssupportrar. Vi rekommenderar Er som vill se motsatsen att besöka Limhamnsfältet dessa dagar.

Ät en bit mat, ta en öl, snacka med supportrarna från Norrköping, Borås eller Göteborg om varför just ditt lag är bättre än deras. Eller varför inte bättra på norskan genom att växla ett par ord med någon av de dryga fyrtio norrmän som väntas till Limhamnsfältet?

Vill du inte det kan du ju alltid sätta dig i gräset och njuta ett slag av fotbollen....nja...det där med att njuta var kanske att ta i.

11.00 på lördagen invigs turneringen. Finalen spelas 12.00 på söndagen, men missa för guds skull inte jumbofinalen en halvtimme tidigare.

Väl mött på Limhamnsfältet!

Per Nobäck , MFF Support