”I år kan det inte gå fel – I år är det vårt år”

NYHETER

Är du lycklig nu när solen och värmen verkar komma lagom till semestern? Måckel?

Själv har jag, tillsammans med många med mig, drabbats av den årliga sommarångesten. Nej, jag talar inte om den som kommer efter att man har ätit för många tarmar stoppade med slaktbiprodukter, brända över glödande kreosotbädd av kol, gjord på gamla uttjänta östtyska järnvägsslipers, alltsammans köpt på nån firma med begränsad livslängd vid en riksväg någonstans i Sverige.

Nej, detta är allvarligare så; det handlar om det alla öisare tänker; ska i år bli vårt år?

Efter matchen mot Sundsvall var jag övertygad; ”I år är det dags! Seger trots att tio man är borta!”

Men efter Elfsborg var man åter tillbaka i dom negativa tankarna: ”Varför sätter vi inte chanserna? Varför gör dom mål på sin enda chans? Vad är väl en bal på slottet?”

Dock, långt inne i någon vrå inom mig tror jag att möjligheten finns att laget med de flesta lirarna, laget som lärde Sverige att spela fotboll, ska få åka Eriksgata med den vackraste av spårvagnar efter årets säsong.

”Varför denna plötsligt positiva attityd?” Jo, det finns en del som talar för det.

Vi har fått gå runt på ett mycket stort antal spelare på grund av skador och avstängningar, vilket har givit ett gott resultat då de flesta har gjort bra ifrån sig och därför fått ett stort självförtroende. De rutinerade rävarna, särskilt ”Källa” och Last, som går mot en ny vår. Jocke, som har varit hel fler minuter än någonsin. Hemberg som infriat alla förhoppningar?

Ursäkta mig, men på punkt efter punkt klarnar det nu.

I år kan det inte gå fel!

I år är vårt år!

Mats Blom , Öis Supporterklubb