Trillingarna fann varann efter 69 år

NYHETER

LONDON

Här kan man tala om återseendets glädje.

De brittiska trillingarna Florence, John och May Hodder adopterades bort på olika håll strax efter födseln.

Nu har de äntligen funnit varandra - efter 69 år.

Den tårfyllda återföreningen skedde över en champagnelunch i fredags.

- Vi hoppas kunna träffas lite oftare i fortsättningen, skojar änklingen John i tidningen The Times.

De tre syskonen föddes den 18 maj 1932 i Sevenoaks, Kent. Deras mor, som inte hade en aning om att hon bar på trillingar, dog efter förlossningen. Fadern, en arbetslös trädgårdsmästare, lämnades ensam med sex barn. Han klarade inte av tre till, utan bestämde sig för att lämna bort de nyfödda.

Adopterades bort med nya namn

Trillingarna adopterades av olika familjer på vitt skilda håll i Storbritannien. De fick nya namn - Helena Minter, David Welburn och Gill Temple - och var länge ovetande om varandras existens.

För 25 år sedan beslöt dock David, som visste att han var adopterad, att försöka spåra sina riktiga föräldrar. Han fick en mindre chock när han via födelseattesten förstod att han hade två jämngamla systrar.

Det visade sig dock vara oerhört svårt att krångla sig igenom byråkrati och gamla brittiska lagar för att hitta syskonen.

David och Gill letade upp Helena

David fann så småningom Gill. Tillsammans började de söka efter Helena. Inte förrän i fjol lyckades de utnyttja ett kryphål i lagen för att få fram den sista biten information. Och i fredags träffades de tre för första gången på 69 år.

De hade mycket att tala om. Alla tre sade sig ha haft en lycklig barndom och har levt komplett olika liv. David bodde under många år i Australien, Gill arbetade som danslärarinna i Devon och Helena var sjuksköterska. Endast ett av deras sex äldre syskon, 74-årige Pat, är fortfarande i livet. Men det finns mängder av syskonbarn, barnbarn och kusiner att bekanta sig med.

Peter Wennman