B-A Strömberg: Jag tror inte att vi kommer slåss i botten

Strömberg och Nyberg svarar på kritiken

NYHETER

Storstjärnorna säljs.

Skadeproblemen växer.

Och spelet har sett kryckigt ut senaste matcherna.

Inte undra på att fansen är oroliga.

För Sportbladet svarar tränare B-A Strömberg och fotbollsansvarige Thomas Nyberg på kritiken.

Foto: BJÖRN LINDGREN
PROFFSPRESENTATIONEN I går blev det definitivt - Fredrik Berglund blir proffs. Ett femårskontrakt är underskrivet med den holländska toppklubben Roda JC. Elfsborg får trösta sig med 17 miljoner kronor i övergångssumma. "Vi ville ha 20-25 miljoner, men är väldigt nöjda med det vi fick. Dessutom är vidareförsäljningsklausulen väldigt bra", säger sportchefen Thomas Nyberg.

Först såldes Anders Svensson, sedan Fredrik Berglund. Dessutom står Joakim Alexandersson, Martin Strömberg, Johan Wiland, Martin Andersson, Johan Karlsson och L-G Carlstrand på skadelistan.

Inte konstigt att spelet haltat senaste matcherna.

Nu kräver Elfsborgs supportrar svar av tränare B-A Strömberg och fotbollsansvarige Thomas Nyberg på vad som görs för att reda ut den prekära situationen.

Och båda två förstår fansens oro.

- Självklart kommer det märkas att vi tappar två av våra bästa spelare, menar B-A.

Ersättare ska presenteras

- Man tvingas att ta risker i dagens fotboll. Det måste fansen lära sig. Men vår målsättning är att hitta ersättare till de sålda spelarna, säger Nyberg.

Vilka ersättare tänker ni på?

- Inom 14 dagar kommer vi att presentera två nyförvärv från Mellaneuropa. De spelar i respektive lands förstaliga och kommer gå rakt in i vår startelva. En spelskicklig mittfältare och en snabb forward. De är spelklara i början av augusti, säger Nyberg.

- Jag har bara sett spelarna i begränsad omfattning. Helst hade jag sett värvningar från den nordiska marknaden. Så helt nöjd är jag inte, säger B-A.

Elfsborg har byggt mycket av sitt spel kring Fredrik Berglund och Anders Svensson. Kommer deras frånvaro innebära några taktiska förändringar?

- Vi kör vidare med 4-4-2. Men kommer att spela högre upp med laget. Tidigare har vi utnyttjat Berglunds snabbhet, nu måste vi få upp hela laget i banan. Jag ska fundera mer på saken över semestern, säger B-A.

Tar sikte på en åttondeplats

- När viktiga spelare försvinner kliver nya fram i deras ställe, menar Nyberg.

Vågar ni lova fansen att Elfsborg inte ramlar ur allsvenskan?

- Nej, det kan man aldrig lova. Men jag tror inte att vi ska behöva slåss i botten, säger B-A.

- Nej. Målsättningen innan säsongen var en Uefacup-plats. Nu får vi sikta in oss på en åttondeplats istället. Allsvenskan är väldigt tuff, avslutar Nyberg.

Robert Laul