- Väskryckaren skrämde mig så

87-åriga kvinnan drogs omkull - skadades i fallet

1 av 2 | Foto: PATRICK PERSSON
FÅR HJÄLP "Först kände jag ett vinddrag och sedan låg jag bara där på marken", säger den 87-åriga kvinnan. "Jag blev hemskt rädd."
NYHETER

Den 87-åriga kvinnan gick in bakom några träd för att undvika sol.

Då grep en ung man tag i väskan.

Kvinnan föll och skadade armen.

I går eftermiddag promenerade hon genom Stadion-området i Malmö. Det var stark sol och flera människor strövade i parken.

- Det var så varmt att jag bestämde mig för att gå i skuggan under träden. Plötsligt grep en person tag i min väska. Allt gick väldigt fort, mannen kom upp bakifrån och jag hann knappt se honom, säger 87-åringen, som inte vill förekomma med namn och bild.

Hon hade ingen chans att hålla i väskan och gjorde heller inga försök att kämpa emot. Ändå slet mannen så kraftigt i väskan att hon föll omkull.

- Jag hann inte se någonting. Jag blev bara så hemskt rädd. Det var förfärligt, först kände jag ett vinddrag och sedan låg jag bara där på marken.

Fick hjälp av förbipasserande

Tre ungdomar som rastade sina hundar i parken såg kvinnan. De ringde polis och ambulans, och såg även till att kvinnans man kom till platsen.

- De var underbara, säger kvinnan.

I fallet skadade hon ena armen. Den svullnade upp och började blöda. Ambulans körde henne till sjukhus där hon togs omhand. Senare på kvällen åkte hon hem.

- Armen gör ont. Jag har stora blodutgjutelser och det är både blått och rött. Armbågen är svullen.

Någon misstänkt gärningsman till väskryckningen finns inte. Men kvinnan har lämnat ett signalement till polisen.

Mindre summa pengar

- Han ska ha varit i 15-17-årsåldern och ganska klent byggd. På sig hade han mörkblå jeans och en ljus tröja. På huvudet ska han ha haft en keps, säger kommissarie Tomas Rosenberg vid Skånepolisen.

I väskan som kvinnan blev av med fanns en plånbok, men inga större summor pengar.

- De kunde väl ha tagit pengarna och lämnat väskan. Jag hade varit glad om jag fick behålla korten och mina andra saker som var i väskan.

Hon säger att hon i framtiden kommer att vara mer försiktig. Och att hon aldrig mer går in bakom träd eller genom gångar ensam. Men hon låter uppgiven och beskriver det som hände som vardagligt.

- Men det var väldigt hemskt, och jag blev rädd. Det är svårt att beskriva hur det känns.

Slog i huvudet vid rån av väska – avled

Maria Gners