”Redan inför avspark kändes det lite magiskt”

NYHETER

Det är kul på Råsunda igen! Allsvenskan går mot halvtidsvila och tabellen känns både jämnare och mer oförutsägbar än på åtskilliga år. Den sportsliga summeringen får anstå men åskådarnas prestationer är värda några ord redan nu.

AIK har visat ojämn form i år och så har även publiken. Inramningen i samband med derbyna håller högsta klass. I övrigt kom efter den förväntansfyllda premiären en period med regelmässiga, högljudda missnöjesyttringar på läktarna.

Ett välkommet trendbrott skedde dock mot Örgryte här om veckan. Redan inför avspark kändes det lite magiskt.

Vi vågade leva ut som den starka positiva kraft Råsundapubliken är känd för.

Sittplats och ståplats började dra åt samma håll. En ljudkuliss av jubel, applåder och ramsor ekade fram trots ett snöpligt och tidigt Örgrytemål.

Flera spelare höjde sig och trots det oavgjorda resultatet kunde jag gå hem med ett leende på läpparna. Nu senast mot Elfsborg var stämningen stundtals euforiskt. Spelarna bjöd på sig själva. Så här vill vi väl ha det?

Att vi själva får bidra till händelseutvecklingen där spelarna trivs och krigar. Att få se och höra en levande sittplats haka på huvudklacken och även ta många egna initiativ.

Jag älskar det.

Nu på onsdag den 11 juli spelar AIK borta mot Öis. Varför inte åka till Göteborg för att stötta laget till ytterligare framgångar! Ställer ni upp, ställer ASK upp. Info hittar du på vår hemsida, www.supporterklubben.com.

Låt hjärtat styra!

Stefan Widenholm