”Helt plötsligt är det ballt att hålla på Dif”

NYHETER

I morgon åker cirka 3 000 blåränder till Norrköping för att se Djurgår'n spela fotboll.

Förra helgen var det 1 800 i Borås.

I år har vi krossat alla andra supporterklubbar när det gäller bortaresorna och den tappra skara som alltid har åkt har nu fått sällskap av fans i alla åldrar.

Laget ångar på och är nu inblandat i toppstriden och skrivs upp som Sveriges bästa lag just nu, efter 16 poäng av 18 möjliga på de senaste sex matcherna. Media öser beröm över Dif.

För en djurgårdare är detta något väldigt ovanligt. Vad har hänt?

Helt plötsligt är det ballt att hålla på Dif och fler och fler beger sig till Difs matcher.

På jobbet har man fullt upp att snacka med personer som tidigare var "hockeysupportrar" och inte speciellt intresserade av Dif FF. De frågar nu när nästa match är och "Kommer det bli fullt?". En del har faktiskt redan köpt biljett till Dif-Elfsborg. Till skillnad från en del andra tycker jag att detta är bra.

Det är väl underbart och helt förståeligt att fler upptäcker den underbara fotboll som Dif spelar just nu.

Så länge den härliga stämningen på Stadion inte tar skada har jag gärna 13 500 åskådare varje match i stället för 4 000 stamgäster. På Stadion sjunger man för sitt lag oavsett placering på läktaren!

Ta en titt på publiken som strömmar ut från Stadion efter matcherna. I stort sett alla, gammal som ung, kille eller tjej, har blårandiga matchtröjor. Samma sak på bortamatcherna. Titta på bilderna från Borås på www.jarnkaminerna.nu och njut av den härliga synen av bara blårandigt över hela läktaren.

Inga andra supportrar i Sverige har lika många fans med matchtröja.

Jesper Allestam