"Jag behövs inte i Helsingborg"

NYHETER

Bland Tottenhams anhängare ses Sol Campbell som en stor svikare.

I Helsingborg snackas det om en VM-hjälte.

Roland Nilsson får den skånska myllan att skaka.

- Folk får gärna ha åsikter, men de borde kontrollera fakta först, säger den förre landslagsstjärnan.

Roland Nilsson, som glatt den svenska fotbollspubliken under lång tid, har hos många för alltid en plats i deras hjärtan.

Men för en stor del HIF-anhängare har nu glorian hamnat ordentligt på sned.

De är trötta på alla turer kring Rolle.

- Jag har inte så mycket att förklara tycker jag, säger Roland Nilsson. Jag spelade ut mitt kontrakt med HIF och har haft ett uppehåll. Sen kände jag att jag fortfarande är lite sugen och är så pass vältränad att jag klarar att köra ett tag till. Vi får se vilken nivå jag ligger på och hur det går.

För att komma i form till Coventrys säsongsupptakt i Skottland i veckan tränade Roland Nilsson med Helsingborgs A-trupp under sommaren.

Det var det som fick i gång snacket om Rolle igen.

- Jag förstår inte varför HIF lät honom träna med dem i sommar. De har inget att vinna på att han håller sig i form, då vore det ju bättre om någon ung kille fick chansen i stället, säger Christian Ljunggren i supporterklubben Kärnan.

Många håller med honom.

Ansedd som tränare

Fast det som främst sticker fansen i ögonen är att Rolle så ofta väljer bort HIF.

- Men jag behövs inte i Helsingborg. Jag tror inte Micke Gustavsson, som de släppt fram efter mig, skulle tycka det var så roligt om jag spelade på hans plats.

Det är avhoppen från sportschefsjobbet och styrelsen som upprör mest.

- Sportchefsjobbet sa jag upp redan innan jag hade börjat och styrelseposten fick jag på grund av att jag slutade spela, men så öppnade det sig det här i Coventry. Här är jag mest ansedd som tränare. Hur det blir med spelarbiten får vi se.

Jobbar du hellre kring laget än som styrelsepamp?

- Ja, och i Helsingborg finns det ingen plats för mig som ledare.

Det snackas också om att du flyttade hem för att det skulle bli bättre för barnen och för att HIF skulle bli sista anhalten i karriären.

- Att det är bättre familjeförhållanden i Sverige har jag aldrig sagt. Men jag har sagt att det skulle vara roligt att avsluta karriären i Helsingborg, och det har jag ju gjort. Sen går livet vidare och man har rätt att ändra sig. Det tror jag de flesta gör.

Är HIF ett avslutat kapitel för dig?

- Det vet man aldrig. Det går fort ibland. Vi får se hur det går här i Coventry först.

Rolles turer som retar HIF-fansen

"Visst är man lite besviken, man hade gärna sett Rolle som sportchef"

Niklas Forsman