"Förresten, när spelas nästa match?"

NYHETER

Passion eller vansinne?

Bortamatch. Långresa, "Bajen" på Söderstadion.

10.30 lämnar vi Helsingborg, en busslast med Kärnansupportrarna påbörjar ännu en utflykt. Stämningen är god, och det råder optimism.

Under matchen får vi finna oss i att bli överröstade, vi är ju trots allt något underlägsna i antal. Tyvärr verkar också våra killar på plan ha tagit ut semester i förtid, Skånes stolthet blir utspelat och hamnar i underläge före halvtidsvilan.

Hoppet återvänder när Rade kvitterar bara några minuter in i andra halvlek. Söderstadion tystnar och vi får förnyade krafter.

Tyvärr blir vi tagna på sängen utav djupledsbollarna på en tjockis i Hammarbys anfall och det står snart 2-1. Resten utav matchen har vi bollen men Hammarby har livsfarliga spelvändningar som resulterar i ett avgörande 3-1 mål när knappt 10 minuter återstår.

Ännu en påminnelse om att vilja slår klass och vilja var något som våra grabbar tyvärr inte visade så mycket utav denna kväll. Slutsignal med förnedringar från segerrusiga "brajare" som följd.

Viljelöst, krampaktigt, ja listan kan göras lång över de negativa ordalag som används för att beskriva vårt lags insats med.

Kvar är nu "bara" cirka åtta timmars bussresa, vilket innebär hemkomst omkring 04.00. För en del väntar en arbetsdag bara någon enstaka timme senare, totalt 16 timmar på buss, 2 timmars sömn och 90 minuter fotboll.

Förresten, när spelas nästa match?

15 juli kommer vi att vara på Rambersvallen för att sjunga fram våra hjältar mot Häcken!

"Vi åker över land o hav, vi sviker ej vårt kära lag,

o HIF ska aldrig dö, vårt HIF ska aldrig dö"!!!

Johan Dahl