"Vi öisare känner harmoni när tabellen ser ut som den gör"

NYHETER

Framgång stavas harmoni.

Öis har genom att få ihop Sören, Ulf och Erik lyckats skapa en homogen organisation bakom laget. Genom att metodiskt bygga upp Sällskapet kring sina idéer har trion sakta men säkert gjort lirarnas lag allt bättre.

Harmoni är också det som präglar landslagets bäste spelare Marcus Allbäck. Men det är inte så konstigt att det lyser kring en sådan stjärna. Inte när man känner föräldrarna. Länge leve föräldrar som stöttar sina barn i med- och motgång utan att ställa orimliga krav.

Även våra (i Göteborg) två medelålders lite lätt grånande supporterpoliser Östen och Lars-Rune har förmågan att få sin verksamhet genomsyrad av lugn och ro. Dom vet hur dom skall ta hand om fans som ibland kan bete sig lite korkat. Härligt att se hur dom, för det mesta, löser konflikter utan att skapa en massa nya. Dom bara måste vara öisare!

Harmoni är något vi öisare känner när vi i stundande semestertider ligger i hängmattan under den stekheta solen med en Lirarnas lager i ena handen och vilar ögonen på en allsvensk tabell.

Just nu ligger vi en placering sämre än den vi kommer att få 27 oktober i år. Till dig som håller på Trelleborg uppmanar jag att vända på tidningen.

Disharmoni är det dock fortfarande när det gäller våra publiksiffror.

Men undertecknad sätter sig med glädje tillsammans med sin dotter på tåget denna helg för att åka 50 mil enkel väg för att se Sveriges bästa lag. Härmed utmanar jag alla öisare som har mindre än femtio mil till Gamla Ullevi att också bege sig dit i morgon. Inget skäl finns till att utebli. Väl mött!

"Vi öisare känner harmoni när tabellen ser ut som den gör"

Acko Carlson (Öisare i Stockholm.)

ARTIKELN HANDLAR OM