”I MFF Support Cup regerar kärleken till det egna laget”

NYHETER

Valborgshelgen -94 var ett gäng MFF supportrar över i Bröndby och spelade i deras support cup. Där kläcktes iden om att genomföra något liknande i Malmö.

Sagt och gjort. Sommaren samma år arrangerades MFF Support Cup för första gången med fyra deltagande klubbar.

När ni läser detta så har den åttonde upplagan sparkat i gång med 14 deltagande klubbar, och turneringen utvecklas mer och mer för varje år. Syftet är dock det samma, att supportrar från olika klubbar (och länder) ska umgås kring våra gemensamma intressen, fest sång och fotboll. Här regerar kärleken till den egna klubben utan hat mot någon annan.

Vi fick höra en hel del gliringar när vi var på studiebesök i superettan i fjol.

Från början var intresset från media svalt men det har blivit annorlunda, även om det kan bli bättre.

I år får vi för första gången besök av lilla grannen fem mil norrut, hjärtligt välkomna Kärnan Fans! Hoppas ni gör som de övriga klubbarna, nämligen återkommer år efter år.

Trots allt är det det bästa betyget för arrangemanget när klubbarna återkommer. Och vi kan bara tacka på ett sätt genom att fortsätta arrangemanget år efter år för att främja en god supporterkultur.

Rivaliteten får vi aldrig ta bort, däremot hatet och det lilla lilla våld som förekommer.

Deltagande klubbar i år är bland andra Celtic, Halmstad, IFK Göteborg, Norrköping, Ljungskile (titelförsvarare), Lyngby, Trelleborg, Vålerengen, Örgryte, Öster, Elfsborg, Helsingborg, Juventus och Malmö FF.

Må bästa lag vinna...

Mikael Cronqvist