Sex skadade vid årliga tjurrusningen

1 av 2 | Foto: REUTERS
En man ramlar omkull framför en tjur vid årets första tjurrusning i Pamplona under lördagen. Sex personer personer skadades.
NYHETER

PAMPLONA

Lördagens tjurrusning i Pamplona i Spanien blev den farligaste som befolkningen där upplevt under senare år.

Skrämda och uppretade tjurar stångade sex människor av vilka några fick allvarliga skador.

Bland de sårade var en amerikansk kvinna som skadades allvarligt i låret samt en spanjor som stångades i bröstet. En man blev stångad i benet och lyftes upp i luften av tjuren.

Ytterligare minst tre personer fick föras till sjukhus sedan de knuffats omkull av tjurarna eller trampats ner av folkmassan, skriver AFP.

Mer folk än vanligt

Det hade regnat i Pamplona och tjurarna halkade på de våta gatorna och slog omkull människor som sprang bredvid eller framför dem. Dessutom var det mer folk än vanligt i åskådarleden, enligt personer som upplevt åtskilliga tjurrusningar.

- Det fanns en massa utlänningar med som inte visste hur de skulle springa, sade en talesman för den regionala regeringen i Navarra.

Han sade också att många deltagare nonchalerade råd från organisatörerna och rörde vid tjurarna när dessa stormade fram genom de trånga gränderna i Pamplonas centrum. Dessutom var många människor alkoholpåverkade.

Tar fem minuter

Tjurrusningen varade i fem minuter. Det var den tid det tog de sex tjurarna och åtta ungtjurarna att springa 850 meter från kätten till tjurfäktningsarenan, där de under eftermiddagen skulle delta i tjurfäktningar.

Människor skadas varje år i de traditionella tjurrusningarna i Pamplona. Det senaste dödsfallet inträffade 1995.

TT-AFP ( )