Nya kravaller i engelska Bradford

Två knivskars när antinazistisk samling urartade

NYHETER

BRADFORD

Kravaller med hundratals ungdomar inblandade bröt på lördagen ut i den nordengelska staden Bradford.

Foto: AP
UPPLOPPEN FORTSÄTTER Två personer knivhöggs när kravaller mellan hundratals ungdomar utbröt i den engelska staden Bradford under lördagskvällen.

Två personer knivhöggs och bensinbomber och tegelstenar kastades mot hundratalet kravallpoliser, vilka försökte kontrollera massan som gick bärsärkagång med sönderslagna fönster och brinnande bilar som resultat.

Bråket var det senaste i en rad kravaller med etniska förtecken under våren och försommaren i norra England.

Den brittiske inrikesministern David Blunkett förbjöd tidigare i veckan den högerextrema nationella fronten att genomföra en marsch i Bradford med omkring 100 000 asiatiska invånare.

Cirka 300 ungdomar, de flesta asiater, hade samlats på lördagseftermiddagen till ett möte som organiserats av Antinazistiska förbundet, sedan medlemmar av Nationella fronten antytt att de trots allt skulle hålla möte i staden.

Den till en början lugna antinazistiska samlingen urartade, när några vita män kom ut ur en pub och började ropa rasistiska okvädningsord.

Bråket spred sig till näraliggande gator och pågick i tre timmar. När lugnet återställts sade polisen att den gripit 18 personer.

Liknande upplopp förekom i Bradford i våras.

TT-AFP ( )