Man i 35-årsåldern till sjukhus efter skottlossning

NYHETER

En man i 35-årsåldern fördes till Östra sjukhuset med skottskador sedan han strax före klockan ett natten till söndagen blivit beskjuten vid en restaurang i stadsdelen Gamlestan i Göteborg.

Mannen befann sig i en bil utanför krogen när någon eller några, av okänd anledning, avlossade ett flertal skott mot honom.

Vid ankomsten till sjukhuset var han vid medvetande och fördes direkt till operation. Polisen hade vid halv fyra inte kunnat förhöra honom.

Polisen har däremot hört ett flertal vittnen som varit på platsen och gjort iakttagelser vid skottlossningen. Flera personer har dessutom hämtats till polishuset för att höras om sina förehavanden under kvällen och natten.

- Men vi har inte gjort några gripanden, och vi har ingen misstänkt för brottet som kommer att rubriceras som mordförsök, sade Lasse Hansson, jourkommissarie på kriminaljouren vid Göteborgspolisen, till TT.

Polisen har hittat ett vapen i närheten av brottsplatsen.

- Men vi vet inte om det kan sättas i samband med brottet, sade Lasse Hansson.

Ett tiotal patruller sändes till Gamlestan när larmet om skottlossningen kom. Polisen upprättade senare avspärrningar på och vid brottsplatsen som under natten till söndagen undersöktes av polisens tekniker.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM