Lars ryggar inte för en period till

Leijonborg föreslås bli omvald till ledare för folkpartiet

NYHETER

VISBY

Lars Leijonborg kan få fortsätta som folkpartiets ledare.

En enda röst avgjorde när han blev vald till valberedningens kandidat i går.

- Det är inget att hymla om att det finns några som menar att folkpartiet borde byta partiledare, säger Lars Leijonborg.

Foto: Magnus Wennman
STÅR PALL Lars Leijonborg omvaldes i går till partiledare för folkpartiet. Valberedningen var dock inte enig om förslaget at låta honom sitta kvar ytterligare två år.

Sedan Leijonborg blev partiledare har partiet varit nere runt fyraprocentsspärren flera gånger. Många skyller på Lars Leijonborg.

I går bestämde valberedningen att de vill att han ska få sitta kvar i ytterligare två år. Men bara tre av fem i valberedningen ville ha kvar Lars Leijonborg som partiledare. Fast Lars Leijonborg håller inte med om att han skulle ha svagt stöd.

Har redan startat valkampanjen

- Det verkar finnas ett väldigt starkt stöd bland partiets medlemmar i landet. I valberedningen finns det också två suppleanter som inte får rösta. Och de har uttalat sitt stöd för mig. Så som jag ser det blev resultatet fem mot två.

När Lars Leijonborg tog över i mars 1997 var hjärtefrågorna skolan och vården. Redan ett år senare förlorade folkpartiet vårddebatten till socialdemokraterna. Nu är partiets hjärtefrågor skolan och globaliseringen. Och Lars Leijonborg har redan startat valkampanj, om han får bestämma blir han nästa statsminister.

- Jag vet att det inte är många som vill det nu. Men jag skulle kunna göra mycket bra för Sverige, säger Lars Leijonborg.

Charlotte Lindahl