Jackie Arklöv pekade ut vapengömman

Polisen hoppas finna ett av mordvapnen

NYHETER

Livstidsdömde Jackie Arklöv har pekat ut den plats där ett vapen från polismorden i Malexander ska finnas.

I dag inledde polisen sökandet.

- Vi har goda förhoppningar om att hitta vapnet, säger kriminalkommissarie Thommy Håkansson.

Den 8 juni erkände Jackie Arklöv att det var han som avlossade de dödande skotten mot polismännen Olov Borén och Robert Karlström.

Han gav också en obestämd beskrivning av var vapnen som användes vid morden skulle ligga.

I går gick han längre än så, skriver Östgöta Correspondenten. På Kumlaanstaletn, där han avtjänar sitt livstidsstraff, pekade Arklöv ut en mer avgränsad plats för polisens förhörsledare.

Han fick peka ut vapengömman på en karta, eftersom polisen inte ville ta med honom ut på någon vallning i skogarna kring Boxholm.

- Vi har uppfattningen att han har gjort vad han har kunnat för att peka ut platsen. Vi har därför goda förhoppningar om att hitta vapnet, säger Thommy Håkansson, biträdande chef för polisens kriminalavdelning i Östergötland till Östgöta Correspondenten.

I dag satte polisen in ett antal personer som gav sig ut för att leta efter vapnet. Enligt Håkansson kan det bli aktuellt med både dykare som ska söka i vattnet och hundar för sökning på land.

Arklövs erkännande ledde inte till att riksåklagaren beslutade om att återuppta förundersökningen kring polismorden. Arklövs nya uppgifter skulle inte ha lett till någon annan bedömning i domstolen, enligt RÅ:s bedömning.

Enligt hovrätten har Arklöv, Tony Olsson och Andreas Axelsson agerat i samförstånd vid morden på polismännen.

Fakta/polismorden i Malexander

Maria Saving