”En vecka fylld med höjdarupplevelser”

NYHETER

Inom en period av en vecka har vi i Guliganerna varit med om några höjdarupplevelser.

Så, visst kan motståndarsupportrar umgås!

Den första juli var Djurgården på besök i Borås. Den söndagen ordnades det från Guliganernas sida så att Järnkaminerna kunde använda vårt stamställe McEwans till sin 1000-mannainvasion.

Säkert 700-800 djurgårdare tillsammans med ett 50-tal guliganer på stamstället. Det kan ju bara sluta på ett sätt? Förbrödring, klang och jubel, skål hit och dit, kramar och Coca-Carola på scen, tack Järnkaminerna.

Redan dagen före dök det upp djurgårdssupportrar. Hundratals stod och sjöng på krogarna runt om i Borås. Jag och flera med mig anser att det är viktigt att man kan umgås supportrar emellan.

Det ska helt enkelt vara kul att komma till Borås för att se på fotboll. Då är det viktigt att man har ett samarbete mellan supportrarna, polisen och matcharrangörerna.

Där kommer den nybildade Supporterunionen Sverige in i bilden. Unionens mål är att få bort allt onödigt hat från läktarna, förbättra samarbetet mellan arenaansvariga, polis och bortasupportrar och få bort den förutfattade meningen att en fotbollssupporter är en huligan.

Det såg bra ut när denna union i sitt embryo hade sitt andra möte i helgen i Malmö. Att man lagt mötet under MFF Support Cup var genialt.

Representanter från sex allsvenska supporterklubbar och en från superettan hade mött upp. Även representanter från SvFF och Riksidrottsförbundet var där. En av förbundskaptenerna, Tommy Söderberg, höll ett kort anförande om landslaget.

Hoppas att supportrar kan fortsätta att umgås med varandra, att Supporterunionen växer till den förening vi vill och att polisen och övriga behandlar oss med respekt.

Pekka Rantala