Norsk kvinna skalperad i gokart-olycka

Håret fastnade i ett hjul

NYHETER

En 29-årig kvinna från Norge blev skalperad på en gokart-bana i Danmark.

- Hon var millimeter från döden, säger läkaren som behandlade kvinnan.

Olyckan inträffade i Odense i Danmark där den 29-åriga kvinnan var på besök med sin man och sina tre barn. Familjen besökte gokart-centret ”Action House” för att köra gokart, skriver VG Nett.

När den 29-åriga kvinnan körde fastnade hennes långa svarta hår i bakaxeln på ett av hjulen och på ett ögonblick var hela skalpen avriven.

- Det måste ha varit extremt smärtsamt att få håret avslitet på det viset, säger läkaren Torben Muller-Christensen som behandlat kvinnan på universitetssjukhuset i Odense, till VG Nett.

Tommy Jensen på ”Acton House” berättar för internettidningen att han hjälpte kvinnans man att bära henne från bilen till ett rum i närheten.

- När vi tog av hjälmen såg vi att huvudet var helt blodigt och att hon inte hade något hår kvar, säger Tommy Jensen till VG Nett.

Läkarna på universitetssjukhuset lyckades inte att sy fast kvinnans långa hår igen. Istället fick de transplantera hud till huvudet. Kvinnan får troligen bära peruk resten av livet. Men enligt läkaren Torben Muller-Christensen är kvinnan vid gott mod och glad över att hon klarade sig med livet i behåll.

I morgon åker hon hem till Oslo för att fortsätta sin behandling.

Frida Håkansson