Polisen söker 18-årigens väska

Tränaren fortfarande intressant i Nackamordet

1 av 2 | Foto: Johanna Peterson
här hittades kroppen Vid Ektorpsskolan i Nacka hittades den mördade flickan. Polisen arbetar med att kartlägga 18-åringens sista timmar i livet.
NYHETER

Polisen har fått få tips om vad som hände den 18-åriga flicka som mördades i Nacka för tre veckor sedan.

Nu hoppas de hitta den väska som flickan hade med sig under mordnatten.

- Den är viktig för att kartlägga vad som egentligen hände, säger kriminalinspektör Lars Hamrén.

Polisen går nu ut med en skiss på flickans väska. Om väskan hittas kan den ge många värdefulla ledtrådar.

- Vi tror inte att flickan lämnade hallen där hon tränade med livet i behåll. Väskan hade hon med sig, och hittar vi den kan vi kartlägga både hennes och gärningsmannens göranden under kvällen, säger Lars Hamrén på länskriminalen i Stockholm.

- Vi kan till exempel få reda på exakt var flickan bragdes om livet. Just nu kommer det in dåligt med tips, så vi hoppas att vi kan få in fler.

Strypmärken på halsen

Det var för tre veckor sedan som den 18-åriga flickan hittades död vid Ektorpsskolan i Nacka utanför Stockholm. Hon hade träningskläder på sig och strypmärken på halsen. Senare samma dag greps en 46-årig kampsporttränare misstänkt för mordet. I måndags omhäktades tränaren.

Har inte erkänt sig skyldig

- Tränaren är fortfarande högintressant för oss och är mycket samarbetsvillig. Han har inte erkänt sig skyldig till mord, men säger att han tränade ihop med flickan under mordkvällen. Just nu avvaktar vi vad Statens kriminaltekniska laboratorium kommer fram till, säger Lars Hamrén.

Lina Pihl