Fortsatt intensivvård för två av skottdramernas offer

NYHETER

GÖTEBORG

Två av tre offer för den senaste veckans skottdramer i Göteborg var på torsdagen fortfarande intagna på sjukhus.

För en man i 30-årsåldern, som skottskadades på ett café i centrala Göteborg natten till onsdagen, är läget allvarligt men stabilt. Enligt Pider Åvall på Sahlgrenska universitetssjukhusets pressjour dröjer det ytterligare ett par dagar innan mannen kan kopplas bort från respiratorn.

  En 37-årig man som skottskadades vid bråket i Gamlestan i helgen, vårdades på torsdagen fortfarande vid intensivvårdsavdelningen på Östra sjukhuset.

  21-åringen som skadades vid skottdramat på Näsets badplats förra veckan lämnade sjukhuset i början av veckan.

  Vad gäller utredningarna av de tre skottdramerna hade polisen inga kommentarer.

  Fyra personer sitter häktade efter förra onsdagens eldstrid på badplatsen. Ingen är däremot för närvarande gripen för söndagsnattens skjutning i Gamlestan eller onsdagsnattens skottdrama på ett café. Åklagare Lars Westin har meddelat att han först på måndag kan lämna ytterligare information om utredningsläget.

  Polisen har tillsatt en specialgrupp i syfte att få slut på de våldsamma gängbråken.

  - Vi håller ögonen på dem och de är väl medvetna om vad som händer inom vår myndighet, säger polismästare Benny Jonasson som leder gruppen.

  - Det handlar om kartläggning, underrättelseverksamhet, spaning och kontroll. De här människorna får räkna med många och noggranna kontroller framöver. Man ska inte känna sig säker om man går ute på stan med ett illegalt vapen på sig.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM