Misstänkt bomb på centralen i Köpenhamn var attrapp

NYHETER

KÖPENHAMN

Hovedbanegården i Köpenhamn. Under drygt tre timmar var stationen avspärrad medan polisen undersökte den misstänkta sprängladdningen.

- Det var en attrapp och vi har nu hävt alla avspärrningar, säger Anders Hejlesen, vaktledare vid Köpenhamnspolisen till TT strax efter klockan 21.

En grön ammunitionslåda innehållande en bombattrapp stängde på fredagskvällen

Det var vid 18-tiden på fredagskvällen som polisen i Köpenhamn valde att utrymma hela Hovedbanegården. Personal vid DSB:s trafikkontor hade hittat en grön ammunitionslåda med kablar hängande ut. I väntan på polisens bombtekniker tömdes hela stationen på människor.

- Det är ingen som förvarnat om att det skulle finnas en bomb på Hovedbanegården utan det var personalen som upptäckte attrappen, säger Anders Hejlesen.

Med hjälp av en bombvagn transporterade polisen ut lådan till en öppen plats utanför Hovedbanegården. Väl där sköts två skott mot lådan utan att den exploderade.

En närmare undersökning av resterna visade att den innehöll batterier, ledningar, tändsats samt någonting som skulle likna sprängmedel. Vem som placerade lådan på järnvägsstationen vet inte polisen.

Enligt Anders Hejlesen drabbades inte tågtrafiken av avspärrningarna. Passagerarna fick använda andra perronger utanför Hovedbanegården i stället.

TT-RITZAU ( )