”AIK är skyldiga att ställa upp med bästa laget”

NYHETER

Det är med blandade känslor jag synar den allsvenska tabellen och ser tillbaka på de spelade matcherna efter en halvt avverkad säsong. Hittills har det varit en stor besvikelse både spel- och underhållningsmässigt. Att AIK inte mäktat med att göra ett enda mål på bortaplan mot IFK Göteborg, MFF, Helsingborg och Örgryte är dåligt.

Riktigt dåligt! Kanske är det därför supportrar väljer tv-soffan i stället för att vara på plats och ge sitt stöd? Bortaresandet är något som har varit under all kritik denna säsong.

Det är nu AIK behöver oss supportrar som allra mest, inte när de spelar bra och ligger i topp. Nästa allsvenska match på bortaplan är mot Halmstad den 4 augusti. Förhoppningsvis blir vi riktigt många svartgula på plats då.

Jag är nog inte den enda som börjar förundras över alla turer kring David Ljung. Att han inte finns till förfogande på de allsvenska bortamatcherna har jag förståelse för, att han inte får spela på hemmamatcherna är för mig en gåta.

Hur många gånger har jag inte önskat att Ljung varit på plan efter alla resultatlösa hörnor? Varför känns det som om att AIK hade legat högre upp i tabellen om Ljung hade varit med och spelat? Är det en principsak av AIK att inte låta Ljung spela matcherna hemma? AIK är skyldiga att ställa upp med det bästa manskap de har att tillgå. Gör dom det nu?

I morgon spelar vi borta mot franska Troyes. En svår match, men skulle vi vinna eller ta poäng kan det bli en riktigt intressant fortsättning av Intertoto.

Mikael Skogqvist