”Kanske borde en säsongsbiljett på Norra förtjänas?”

NYHETER

Vi kommer ihåg när Bajen mötte Djurgården och torskade med 1-9, men det gjorde ingenting. Publiken vände något negativt med hjälp av ironi och humor till att skapa årets fest på läktaren.

Att vara bajare handlar till stor del om självironi och att kunna ta en förlust på rätt sätt. Självklart är det aldrig roligt att förlora, men som bajare får man tyvärr räkna med ett par (?!) förluster per säsong.

Att stämningen på läktaren påverkas av spelet på planen är självklart, men även det omvända förhållandet råder.

Vad vi vill framhålla är att bra tryck på läktaren påverkar spelet positivt. Vi får inte glömma bort att det är när Bajen ligger under som den "tolfte spelaren" behövs som mest.

Att som spelare bli peppad av ett fullsatt Söderstadion påverkar motivationen. Ett intensivt "Heja, heja, heja Bajen - Hammarby är dom bästa" är bättre än ett trist buande och måste alltid prioriteras, oavsett resultat.

Och det är just den stämningen som man inte får ta för given, även om det är väldigt populärt att gå och titta på Bajen på Söderstadion.

Ställer man sig på Norra ska man vara beredd att sjunga, annars kan man lika gärna stanna hemma. Kanske borde en säsongsbiljett på Norra förtjänas?

Vi är Sveriges bästa klack, hur än Sportbladet rankar oss. Hoppas att alla på Norra kan ta credit för detta.

Ska det fortsätta gå vågor på Hammarbys sjö måste dock alla dra sitt strå till stacken.

Om Bajen loosar göré ingenting - för vi vet att Bajen é bäst i stan!

Och det är vi som skapar stämningen...

PEPPA BAJEN!

Martin Sundberg Jonas Pelz

ARTIKELN HANDLAR OM