”Börja använda folkvett, hyfs och hänsyn”

NYHETER

Mina vänner, det något som heter folkvett, hyfs och hänsyn. Börja använd det och visa respekt för andra människor, det gäller såväl fotboll som alla andra aspekter i livet. Det bildas väldigt lätt en sorts asocial känsla inombords när man hamnar i den väldigt speciella supportermentaliteten som finns. Den känslan gäller alla de som inte har med "mitt" lag att göra, den är helt okej att ha på matchdag, men skall inte beröra de som inte är involverade i matchen över huvud taget. Det är inget bra sätt att göra reklam för sitt lag, precis lika lite som skanderandet "hata" är. Vi är i allra högsta grad representanter och ambassadörer för de lag vi älskar och högaktar. De är vår familj och som vi alla vet så har de inte valt oss, det är tvärtom!

Därför måste vi börja tänka på hur vi behandlar vår familj när vi vill skada andra. Är det rätt? Har det med fotboll och kärlek till ett lag att göra?

Finns det minsta spår av respekt, hyfs, medmänsklighet, folkvett i ordet "hata"?

Det jag skrivit är oerhört logiskt och det krävs ingen större intelligens för att hålla med. Däremot verkar det ändå som om vissa har problem med att vara medmänniskor.

Joacim McBajen Nieminen har inte dessa problem, han har lagt ner ett grymt jobb på ett projekt som han kallar Supporterunionen, syftet är att hålla samman de allsvenska lagens supportar och att motverka vålds-

tendenser. Jag följer utvecklingen av denna union med största intresse, dels eftersom jag är personlig vän med denne hedervärde hammarbyit och dels eftersom syftet passar min mentalitet som handsken.

Tyvärr har jag ingen möjlighet att engagera mig alltför mycket på grund av tidsbrist, trist men sant.

Må Fotbollen segra och må Öis spela den bästa Fotbollen!

Jesper Aneröd