Postrån i Arlöv – två till sjukhus

NYHETER

Posten i Arlöv norr om Malmö rånades i förmiddags av minst tre män.

Två kvinnor överfölls och bands med tejp. Bägge har nu förts till sjukhus.

Personalen på postkontoret vid Dalbyvägen i Arlöv i Burlövs kommun norr om Malmö utsattes på lördagsmorgonen för rånöverfall.

- Två personer har varit bundna. Bägge är kvinnor. En av dem observerades utifrån gatan i den belägenheten klockan tio över tio i förmiddags och då blev vi larmade, berättar Willy Persson, inre befäl vid polisen i Malmö.

De två kvinnorna var anställda vid postkontoret. Hur rånarna kommit in i lokalen var på förmiddagen ännu oklart. En av polisens teorier är att de väntat ut personalen.

- Vi kom till platsen och befriade kvinnorna. Bägge har nu körts till sjukhus av en utredningsman, säger Willy Persson.

Chockades svårt

Kvinnorna är inte skadade fysiskt men chockades svårt.

- De fick bland annat munnen förtejpad och har haft svårt att andas. Och de har legat bundna och ihoptejpade i någon timme.

Polisen visste på förmiddagen inte med säkerhet om rånarna kommit över några pengar. Man är heller inte helt säker på hur många som deltog i rånet.

Minst tre rånare

- Vi vi vet just nu inte mycket mer än att de varit minst tre och att de var maskerade. Kvinnorna har heller ännu inte kunnat svara på om rånarna var beväpnade.

Polisen utgår nu från att rånarna inte finns kvar i närheten av Malmö.

- Vi ligger ungefär en timme efter rånarna. De finns inte kvar i närområdet. Nu gäller det att höra vittnen och säkra teknisk bevisning, säger Willy Persson .

Mer information följer.

Caroline Olsson