Mördare smet ur cell – som Eddie Murphy

Kom ut genom att visa vakten falskt körkort

NYHETER

HOLLYWOOD

Pressad på hur mördaren kunde promenera rätt ut ur Los Angeles häkte svarade en ansvarig vakt:

- Det var inte han. Det var Doktor Dolittle.

Med hjälp av falskt körkort med bild på Eddie Murphy ur filmen "Doktor Dolittle" lyckades Kevin Pullum fly cellen bara sex timmar efter att ha fällts för mord.

Foto: FOX
Mördare - eller Murphy? Med hjälp av en bild ur filmen Dr Dolittle i sitt körkort tog sig mördaren ut från häktet i Los Angeles. Vakten som släppte ut honom var övertygad om att det var Dr Dolittle han såg framför sig.

Kvasten går på Twin Towers annars så hårdbevakade häkte efter Pullums generande flykt.

De ansvariga sitter med röda kinder och tvingades i går se hur stadens största tidning, Los Angeles Times, slog upp historien på förstasidan.

Efter att ha tagit del av tidningens körkortsbilder på dels Pullum, dels Murphy som Doktor Dolittle, torde ingen kunna påstå att de båda männen är lika som bär.

Ändå lyckades 31-åringen vandra ut från häktet utan att upptäckas.

Som salt i såret publicerade LA Times också en bild från övervakningskameran i häktet där Pullum lämnar hissen innan han når friheten i Los Angeles centrum.

Pullum tillverkade själv sitt falska körkort i häktet genom att klippa ut en bild ur ett magasin och tejpa det ovanpå ett ID-kort.

Händelsen inträffade den 6 juli. Sedan dess är han spårlöst försvunnen.

Polischef Lee Baca försökte tidigare i veckan tona ned skandalen.

- Ingen fånge har rymt från häktet sedan jag blev chef 1988.

De orden fick han äta upp i förrgår.

Då kom en rapport - sammanställd av en annan avdelning inom polisen - som visade att 13 interner försvunnit från häktet sedan 1998.

Magnus Sundholm