Polisen slog till mot möhippan

Kidnappad på skämt – fritagen med skarpa vapen

NYHETER

Polis med dragna vapen frigav i går Wiveka af Petersens, 26, ur ett ”kidnappningsdrama” i centrala Stockholm.

Mest förskräckta var kidnapparna själva – som agerade ”rysk polis” i en möhippa.

– Det var som på film, säger den blivande bruden efter dramat.

Foto: TOMMY MARDELL
festen fortsatte Efter att den värsta chocken lagt sig fortsatte möhippan vidare till boxningsklubben Narvas lokaler i Stockholm. Där hyllade väninnorna sitt ”offer” Wiveka af Petersens.

Inför Wiveka af Petersens möhippa hade vännerna fixat fram två ”ryska poliser” som skulle föra den blivande bruden till ponnyridning på Ekerö.

Männen bar svarta kläder, mörka solglasögon och dolde ansiktet med svarta näsdukar.

De hade till och med fejkade ryska legitimationer.

– Det ringde på dörren och där stod två maskerade män som talade ryska, jag skrek till men misstänkte att det var möhippa på gång, säger Wiveka af Petersens.

Männen tvingade in henne i en bil och satte på henne handfängsel. Men bilen hann knappt starta förrän den omringades av polis med dragna vapen. Fyra patruller och 14 poliser fanns på plats – larmade av omkringboende.

Chockade ”kidnappare”

– Jag hade ögonbindel men jag hörde hur polisen skrek att männen skulle kliva ur bilen långsamt och hålla händerna synliga, säger Wiveka af Petersens.

De två ”kidnapparna” fick ställa sig med benen isär och händerna mot motorhuven. När den blivande bruden fått av sig ögonbindeln trodde hon först att även poliserna var en del i möhippan.

– När jag sen såg hur chockade mina så kallade kidnappare var förstod jag att det var på riktigt, säger hon.

Efter några minuter klarades missförståndet upp.

– Det är helt otroligt hur snabbt polisen var på plats, det känns verkligen tryggt att det fungerar så bra – ifall något skulle hända på riktigt.

Möhippan kunde sen fortsätta utan polisens ingripande.

– Det här kommer bli något att minnas för livet och det blir definitivt något att ta med i talen på bröllopet, säger Wiveka af Petersens och skrattar.

Möhippor och svensexor i häftigaste laget…

Petra Axlund