Drömbröllop – på Titanic

Par planerar gifta sig på det sjunkna fartyget

NYHETER

David Leibowitz, 28, och Kimberley Miller, 27, har låtit sig inspireras av storfilmen om det "osänkbara" fartyget.

Nu planerar de att gifta sig ombord på Titanic.

- Vi kommer att bli en del av historien, säger de.

Paret beslutade sig för att lova varandra trohet ombord på "Titanic" sedan David vunnit ett dyk till vraket i en tävling på internet, skriver brittiska The Sun.

Fler än 1 500 personer dog ombord på Titanic när fartyget gick till botten på sin jungfruresa 1912.

Att det amerikanska paret nu planerar att gifta sig ombord skapar upprörda känslor på sina håll. Tragedi görs till cirkus, anser bland annat släktingar till överlevande och offer.

Men David Leibowitz och Kimberley Miller håller inte med.

- Berättelsen om Titanic var inte bara en tragedi. Det handlar om hjältemod och överlevnad också, säger Kimberley till The Sun.

Paret planerar att dyka ner till vraket i en liten tremannaubåt.

Deras förhoppning är att kunna landa ni närheten av fören. Där skulle de kunna återskapa den romantiska scenen då Jack och Rose, spelade av Leonardo di Caprio och Kate Winslet, låtsades att de kunde flyga i storfilmen om Titanic.

- Vi såg om filmen på video i förra veckan för att påminna oss, säger David till The Sun.

Ceremoni på knä

Den lilla ryska ubåt paret tänker gå ner i är inte tillräckligt stor för att paret ska kunna stå raklånga under ceremonin. Det bör dock finnas utrymme nog för att David ska kunna stå på knä.

Kimberley har också fått veta att hon kommer att kunna bära vitt - istället för den flamsäkra overall som annars är standard ombord.

- Jag visste att vi skulle göra något okonventionellt när vi gifte oss, men jag hade ingen aning om att det skulle bli det här, säger den blivande bruden.

Maria Saving