Okänd man tände eld på kvinna

Fördes till sjukhus med svåra brännskador

NYHETER

GÖTEBORG

Utan förvarning hällde den okände mannen brännbar vätska över kvinnan. Och tände på. Hon kastade sig i havet för att släcka elden och vårdas nu på sjukhus med allvarliga brännskador.

Händelsen inträffade i Västra Frölundas småbåtshamn i Göteborg på måndagseftermiddagen. Larmet kom in till polisen klockan 16.45 efter att den svårt brända kvinnan på egen hand först slängt sig i vattnet vid hamnen för att släcka lågorna och sedan tagit sig upp igen för att söka hjälp.

- Hon hade kommit raglande fram till ett vittne och berättat att en man hällt brännbar vätska över henne och tänt på, säger Stefan Vestin, jourhavande kommissarie vid Göteborgspolisen, till Aftonbaldets nätupplaga.

Vittnet ringde polisen och kvinnan, som är 50 år, fördes i ambulans till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg där hon låg på intensivvårdsavdelningen under kvällen.

Förs till brandskadeenhet

Enligt sjukhuset har hon allvarliga brännskador på huvud, bröst, mage och delar av låren och kommer att föras till brandskadeenheten vid sjukhuset i Linköping under tisdagen.

Polisen i Göteborg har inte kunnat prata med kvinnan och har ingen misstänkt för dådet. Tekniker har undersökt brottsplatsen och gjort beslag, men vad det är vill man inte berätta. Det är också okänt vad för slags vätska mannen använde vid överfallet och om han och offret är bekanta.

- Det vi vet har vi fått höra av vittnet, som inte såg själva händelsen. Men kvinnan ska ha sagt till vittnet att det var en okänd man som attackerade henne, säger Stefan Vestin.

Polisen förtegen

Polisen har talat med kvinnans anhöriga för att försöka få veta om någon typ av konflikt kunnat ligga bakom händelsen. För närvarande pågår dessutom så kallad inre spaning, vilket bland annat brukar betyda att polisen kollar upp för dem kända personer som kan tänkas begå den aktuella typen av brott. Men några detaljer kring spaningen lämnas inte ut.

- Jag kan inte säga något mer om hur vi arbetar med det här just nu, säger Stefan Vestin. Händelsen rubriceras som mordförsök.

Daniel Persson