Filmer avslöjar vän till kungafamiljen

Nekar till att ha sålt kokain

NYHETER

Kungafamiljens vän nekar till att han sålt kokain.

Men polisen har flera triumfkort.

En namnlista på kunder - och hemliga spaningsfilmer som avslöjar affärerna.

Ett av åklagarens starkaste kort i utredningen är vittnesmålen från de civila poliser som säger sig ha sett hur 26-åringen vid olika tillfällen tog upp personer på sitt hotellrum och där sålde narkotika.

Åklagaren har också berättat för rätten att de misstänkta narkotikaaffärerna finns filmade.

Erkänt att han haft knark själv

26-åringen erkänner att han haft personer på sitt rum, men vägrar berätta vilka de är. Han säger att det inte handlat om narkotikaaffärer.

Åklagaren misstänker att han sålt mellan 12 och 15 gram kokain efter att ha studerat lappen med de förmodade kunderna.

26-åringen, som har en nära relation med kungafamiljen, har erkänt att han haft narkotika för personligt bruk på sig - men nekar till att ha sålt något.

Hans försvarare Hanserik Romeling överklagade i går häktningen och krävde att hovrätten omedelbart sätter 26-åringen på fri fot. Domstolen tar ställning i dag.

Riskerar tre års fängelse

I överklagandet säger 26-åringen att om rätten håller för troligt att han faktiskt sålt narkotika så handlar det i varje fall inte om de mängder åklagaren hävdat under häktningsframställningen - utan mindre.

Han riskerar upp till tre års fängelse om han fälls enligt brottsrubriceringen.

Den 26-årige stockholmaren greps på sitt hotellrum i Båstad av polisens civila spanare tidigt i torsdags morse. Då hade han 3,8 gram kokain på sig.

Polisen hittade också en lapp med anteckningar. Den innehöll smeknamn på sju personer samt olika summor. Enligt åklagaren är det en lista över de kunder han sålt narkotika till.

Mannen nekar till detta i förhör, men vägrar i övrigt berätta vad anteckningarna handlar om.

Zendry Svärdkrona