Israel skickar mer militär till Västbanken

Våldet trappas upp i Mellanöstern

NYHETER

Våldet i Mellanöstern fortsätter att trappas upp.

Den israelska sidan skickade i morse förstärkningar till Västbanken, och man befinner sig enligt premiärminister Ariel Sharon "i hård strid".

- Det här visar att israelerna tänker fortsätta sin aggression, säger den palestinske ledaren Yassir Arafat.

De senaste dagarna har antalet våldshandlingar i Mellanöstern bara blivit fler. Den så kallade vapenvilan har förbytts i helikopterattacker, självmordsbombare och kulspruteeld.

I natt och i morse skickade den israeliska sidan förstärkningar i form av soldater, stridsvagnar och militärfordon till nya posteringar på Västbanken.

En israelisk helikopterattack mot ett hus fullt av människor i går eftermiddag krävde fyra dödsoffer. Palestinska myndigheter beskrev attacken som en krigshandling, och händelsen följdes av flera väpnade sammanstötningar.

Sharon: En hård strid

Sent i går kväll sa Israels premiärminister Ariel Sharon att den israeliska strategin inte längre är "återhållsamhet".

- Vi deltar i en hård strid i vilken vi inte kommer att tveka om att utdela allvarliga slag mot terrorister som förbereder attacker, sa Sharon till medlemmar i Likudpartiet.

Extrema israeler ropar på hämnd

Efter självmordsattacken utanför Tel Aviv häromdagen, då en palestinsk man tog livet av sig själv och två israeliska soldater, ropar extrema israeler på hämnd.

Att USA kraftigt fördömt alla former av våldshandlingar tycks inte längre spela någon roll.

PLO begär internationell hjälp

I dag anlände den palestinske ledaren Yassir Arafat till ett möte i Kairo. I en kommentar fördömde han den israeliska förstärkningen på Västbanken.

Ahmed Abdel-Rahman, generalsekreterare för det palestinska kabinettet, vill ha internationell hjälp för att återgå till den utlysta vapenvilan.

- Det palestinska folket och palestinska myndigheter kommer att försvara sig mot den israeliska aggressionen, och vi kommer inte att låta oss terroriseras av ytterligare stridsvagnar eller fler soldater.

Maria Saving