Arklöv misstänks för ytterligare två mord

Knarkhandlare och vapenhandlare sköts ihjäl i Skåne

NYHETER

Livstidsdömde Jackie Arklöv misstänks vara inblandad i ytterligare två mord.

Polisen i Helsingborg är intresserad av två vapen som hittats efter polismorden i Malexander - en magnumrevolver och en pistol av märket Star.

Arklöv kan komma att förhöras om de båda skånska morden.

Jackie Arklöv har erkänt morden på polismännen i Malexander.

När polisen i Östergötland nyligen dök i Svartån efter de vapen som användes vid polismorden i Malexander hittades även en magnumrevolver.

Jackie Arklöv, som erkänt att han som sköt de dödande skotten mot poliserna, berättade då att han kastat i även detta vapen.

Efter fyndet i Svartån tog polisen i Helsingborg kontakt med sina kolleger i Östergötland.

Skjuten i hamnbassäng

Anledningen var utredningen av två mord som begicks i Skåne 1998. Det handlar dels om mordet på en 65-årig vapenhandlare, dels mordet på en 25-årig man som även misstänks för inblandning i mordet på vapenhandlaren.

25-åringen hittades skjuten i hamnbassängen i Landskrona.

- Det är klart att det är intressant med en magnumrevolver. Och om den visar sig passa in på någon av våra utredningar så kommer det att visa sig vid den kriminaltekniska undersökningen, säger kommissarie Börje Sjöholm till aftonbladet.se.

Helsingborgspolisen har redan tidigare varit i kontakt med polisen i Östergötland. På mordplatsen i Malexander hittades en pistol av märket Star - ett vapen som har anknytning till både Jackie Arklöv och ett av morden i Skåne.

Arklövs fingeravtryck

- På Starpistolens magasin sitter Arklövs fingeravtryck, och vi vet att den pistolen har provskjutits utanför Åstorp här nere under 1998, säger Börje Sjöholm.

- Den provskjutningen ligger tidsmässigt i anslutning till mordet på vapenhandlaren, så det finns ett intresse för den.

Någon mer direkt koppling mellan Starpistolen och mordet på vapenhandlaren finns dock inte, enligt polisen. I våras tömdes en damm i Åstorp på vatten i sökandet efter det mordvapen som användes vid de två morden.

Sökandet var dock resultatlöst, och polisen vet bara att vapenhandlaren sköts med ett kraftigt vapen.

Förhör och provskjutning

Nu hoppas Helsingborgspolisen att magnumrevolvern ska vara möjlig att provskjuta trots att den legat en tid i Svartåns vatten.

- Skulle det vara så att man kommer med ett provskjutningsresultat så är det klart att vi är intresserade, säger Börje Sjöholm.

Ett förhör med Jackie Arklöv skulle även det vara av intresse för polisen i Skåne.

- Det är möjligt att det blir av, men det är ingenting klart. Det har varit så mycket med Malexander nu - och Arklöv kommer ju att finnas tillgänglig ett bra tag framöver, säger Börje Sjöholm.

Maria Saving