Stulna läkemedel tros ha orsakat två dödsfall

22-årig kvinna och 24-årig man döda av överdoser

NYHETER

ENKÖPING

Uppsalapolisen misstänker att två unga personer avlidit efter att ha fått i sig giftiga vätskor som stulits från en veterinär.

I söndags påträffades en 22-årig kvinna från Bålsta död. På onsdagen avled en 24-årig man, även han från Bålsta i Uppsala län.

Dödsfallen kan ha samband med en stöld av avlivningsmedel för en månad sedan. Vid ett inbrott i Enköping, i en bil som tillhör en distriktsveterinär, stals två medel som båda är dödliga för människor.

- I samband med den rättsmedicinska undersökningen har man konstaterat sådana symptom att man har anledning att tro att de båda personerna fått i sig någon form av narkotiskt preparat i överdoserad form, säger Christer Nordström, polisinspektör vid Uppsalapolisen.

Av hänsyn till de anhöriga vill Christer Nordström inte närmare kommentera vad som framkommit vid den första rättsmedicinska undersökningen. Fortsatta provanalyser ska förhoppningsvis ge besked om dödsorsaken.

Inbrott 19 juni

Det faktum att två unga personer dött under en kort period, och närheten till Enköping där stölden av vätskorna skedde, gör att polisen misstänker ett samband.

Inbrottet i veterinärens bil skedde den 19 juni. Utöver avlivningsmedlen stals även kanyler och sprutor. Efteråt gick Uppsalapolisen ut och varnade allmänheten för att befatta sig med vätskorna. Vem som gjorde inbrottet är fortfarande okänt.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM